Sun, 05 Kwietnia 2020, 15:20:47
Cześć dziewczyny! Piszę na forum, bo może nie tylko ja, bije się z takimi myślami, czy w obecnej sytuacji (epidemia kronawirusa) to dobry czas na starania się o dziecko?
Straciłam już dwójkę dzieci.. ostatnie poronienie było 4mce temu.
Chcemy mieć z mężem dzieci, bardzo chcemy.. postanowiliśmy starać się ponownie od kwietnia.
z każdym miesiącem jesteśmy starsi.. A nikt nie są nam gwarancji że następnym razem się uda, więc nie chcieliśmy zwlekać z ta decyzja. Wykonałam wszystkie badania, wszystko jest ok, mamy zielone światło od lekarza..
I przyszła ta straszna epidemia..
czytam różne wywiady z ginekologami, seksuologami i opinie są podzielone.. jedni zalecają poczekać aż epidemia minie (Tylko nie wiadomo ile to potrwa).. inni zalecają żyć normalnie i próbować
A ja sama nie wiem.. serce mam w kawałkach i nie umiem się pozbierać tym czasie.
Wiem, że najważniejsze jest zdrowie, nasze i naszego przyszłego dziecka i ten czas na pewno nie jest idealny na starania.. ale myśl o tym że mogę nigdy nie być mama przez odkładanie tej decyzji na później - dobija mnie.
Czy któraś Was podjęła próbę starania się o dziecko w czasie epidemii? ?
Podzielcie się swoimi przemyśleniami jeśli jesteście w takiej sytuacji.. może w tym trudnym czasie powinnyśmy sie wspierac razem, bo tylko my najlepiej sie zrozumiemy..

Straciłam już dwójkę dzieci.. ostatnie poronienie było 4mce temu.
Chcemy mieć z mężem dzieci, bardzo chcemy.. postanowiliśmy starać się ponownie od kwietnia.

I przyszła ta straszna epidemia..

Wiem, że najważniejsze jest zdrowie, nasze i naszego przyszłego dziecka i ten czas na pewno nie jest idealny na starania.. ale myśl o tym że mogę nigdy nie być mama przez odkładanie tej decyzji na później - dobija mnie.
Czy któraś Was podjęła próbę starania się o dziecko w czasie epidemii? ?
Podzielcie się swoimi przemyśleniami jeśli jesteście w takiej sytuacji.. może w tym trudnym czasie powinnyśmy sie wspierac razem, bo tylko my najlepiej sie zrozumiemy..