Sun, 02 Października 2011, 22:15:09
Ja też nie wykorzystywałam 8 tygodniowego urlopu macierzyńskiego, na początku nie wiedziałam, że mam do tego prawo, a kiedy już się dowiedziałam to zrezygnowałam z załatwiania tego, bo wiem że z naszym szpitalem trzeba o to walczyć a ja nie mam na to sił...zwolnienie dostałam od swojego lekarza, powiedział że da mi na tyle na ile będę potrzebowała, najpierw miałam na 3 tyg, później wróciłam do pracy, ale to nie był dobry pomysł, zresztą będąc na kontroli lekarz sam zauważył,że nie jestem w dobrej kondycji psychicznej i sam zaproponował żeby poszła jeszcze na zwolnienia, teraz dał mi 2 tyg i powiedział, że jeśli będę tylko tego potrzebowała to da jeszcze...niestety zwolnienie jest z kodem A czyli płatne 80%, choć czytałam wypowiedzi dziewczyn na innych forach i niektóre z nich miały kod B więc to chyba zależy tylko od lekarza i jego woli...wydaje mi się, że możesz pozostać na tym zwolnieniu na którym jesteś, a później poprosić swojego lekarza o przedłużenie i wtedy zależy to już od niego jaki kod wpisze, choć to jest tylko moje skromne zdanie, może ktoś jeszcze coś podpowie
Dla Twojego Aniołka(*)
Dla Twojego Aniołka(*)